O meni

Sem veterinarka, ki je svojo ljubezen in poslanstvo našla med najmanjšimi živalskimi vrstami, ki nam delajo družbo kot hišni ljubljenčki. Tekom odraščanja so mi doma družbo delale različne male živali, in ko sem se odločila za študij veterine, sem vedela, da je prav to področje, ki se mu želim posvetiti v svoji nadaljnji karieri. 

Po končani veterinarski fakulteti sem se zaposlila v Veterini Zamba v Celju, kjer sem delala kot veterinarka za male in eksotične živali. Po prvi zaposlitvi sem nadaljevala s službo v Ljubljani, na Kliniki Zajc & Co., zdaj pa me je pot zanesla v tujino, kjer delam na oddelku z eksotičnimi živalmi in vsak dan sproti nadgrajujem svoje znanje. 

Redno se udeležujem strokovnih predavanj, preizkusila sem se že kot predavateljica na strokovnih srečanjih, občasno pišem poljudnoznanstvene prispevke za različne revije ter znanstvene članke. Marca 2022 sem opravila certifikat Fear Free Avian. V maju 2022 sem se udeležila podiplomskega izobraževanja ESAVS, na temo malih sesalcev. Decembra 2022 sem znanje nadgradila še s certifikatom Fear Free za pse in mačke. Od leta 2022 sem tudi ena izmed strokovnih sodelavcev na izobraževalnem portalu Ookami.

V svojem prostem času se najraje ukvarjam s fotografijo, ko pa čas dopušča, še vedno rada ustvarjam s čopiči, pišem leposlovje in berem. Doma mi družbo dela kup rastlin, zbirka najljubših knjig, whippet Tabasco ter tri živahne degujčice – Arwen, Galadriel in Luthien.

                                                                                                                         Teja