O meni

Sem veterinarka, ki je svojo ljubezen in poslanstvo našla med najmanjšimi živalskimi vrstami, ki nam delajo družbo kot hišni ljubljenčki. Tekom odraščanja so mi doma družbo delale različne male živali, in ko sem se odločila za študij veterine, sem vedela, da je prav to področje, ki se mu želim posvetiti v svoji nadaljnji karieri. 

Po končani veterinarski fakulteti sem se zaposlila v Veterini Zamba v Celju, kjer sem delala kot veterinarka za male in eksotične živali. Po prvi zaposlitvi sem nadaljevala s službo v Ljubljani, na Kliniki Zajc & Co., zatem pa me je pot zanesla v tujino, kjer sem delala kot asistentka na specialističnem oddelku za male sesalce, ptice in plazilce na kliniki Ric et Rac v Cannesu, v Franciji. Po enem letu internshipa sem se vrnila v Slovenijo, pripravljena, da na novo pridobljeno znanje delim z drugimi. Najdete me lahko na veterinarski kliniki Tačka v Šentjurju.

Znanje o malih sesalcih sem nadgrajevala tudi na podiplomskem izobraževanju ESAVS Small mammals I., ki sem ga uspešno opravila leta 2022. Od leta 2023 sem članica mednarodnega združenja veterinarjev za eksotične vrste sesalcev, AEMVA (Association of Exotic Mammal Veterinarians).

Leta 2022 sem opravila certifikata Fear Free za ptice (Fear Free Avian) ter pse in mačke (Fear Free Veterinary). Tudi na tem področju znanje nenehno dopolnjujem; leta 2023 sem dosegla najvišji naziv v Fear Free skupnosti ter postala Elite Fear Free Certified Professional.  

Redno se udeležujem strokovnih predavanj, preizkusila sem se že kot predavateljica na strokovnih srečanjih, z veseljem pišem poljudnoznanstvene ter znanstvene članke. V svojem prostem času se najraje ukvarjam s fotografijo, ko pa čas dopušča, še vedno rada ustvarjam s čopiči, pišem leposlovje in berem. Doma mi družbo dela kup rastlin, zbirka najljubših knjig, mali angleški hrt Tabasco ter tri živahne degujčice – Arwen, Galadriel in Luthien.

                                                                                                                                                                                                         Teja